miercuri, 23 mai 2012

Cunoasterea de sine



- Invata sa:
  • PRIVESTI (sa fi observator);
  • CONSTIENTIZEZI (sa constati);
  • INTELEGI (sa ajuti)


Adevarata cunoastere de Sine, incepe prin a te cunoaste"ca suflet", aceasta fiind "sursa"tu-
turor actiunilor tale. Prin contactul sufletului cu lumina si sunetul Divin (aceasta se poate realiza prin-meditatie) fiinta se poate elibera de tentacolele materiei si-si poate descoperiSinele Superior. Ne descoperim astfel adevarata natura si relatia cu D-zeu.

Orice exista se afla in interiorul nostru. Este fundamental ca noi sa ne intelegem pe noi insine si sa ne recunoastem ca fii ai lui D-zeu, ca fiinta de lumina. Pentru aceasta trebuie sa ne eliberam din mrejele mintii si din capcana iluziilor acestei lumi, sa-l recunoastem pe D-zeu Tatal si puterea Sa (manifestarea
Legilor Universale in viata noastra).

Nu impartii lucrurile in mari si mici, in banale si importante.Totul este important.


Pentru a urma o cale spirituala cu toata seriozitatea trebuie sa:

  •  asculti toate indemnurile spirituale, dar sa urmezi doar un singur drum
  •  meditezi,deoarece meditatia iti dezvolta linistea (pacea), seninatatea (claritatea), sensibilitatea (bunatatea), fericirea (bucuria) si seriozitatea.Toate acestea conteaza sa le aduci in viara ta de zi cu zi,impartasindu-le, fiindca tot ce imparti cu altii creste repede si informatia devine dinamica.

Un maestru spiritual este:

  • Cu puritatea inimii si sufletului in spiritul idealurilor Divine (idealurile Reiki)."Fericiti aceea care au inima curata,caci ei il vad pe D-zeu".
  • Stralucitor prin toata manifestarea s-a," intelepciunea lui" este precum "lumina soarelui", fiind adorat si respectat de oamenii plini de credinta in D-zeu.
  • Calm, avand pacea si iubirea-n suflet pentru intreaga existenta si in orice imprejurare
  • Iubitor,daruindu-se cu ardoare,luciditate si devotiune, fara a urmari un scop si fara a fi afectat sau fortat.
  • Curajos, manifestandu-se cu incredere, sinceritate si dragoste, fara teama in orice relatie cu cei din jur.
  •  Transmitator de invataturi sacre fara nici un scop egoist si actionand conform cerintelor momentului cu iubire pura pentru intreaga existenta.
  • Adevarat, fiind mereu "el insusi", fara minciuna, fara fals si constrangere.
  • Liber, actionand natural, spontan, fara a-si impune sau a impune ceva cuiva, conform liberului sau arbitru, traind mereu in prezent.
  • Un foarte bun pedagog, plin de dragoste si rabdare, astfel incat, in fumctie de calitatile fiecaruia (perseverenta,vitalitate,daruire,forta,indemanare,curaj), dar si de defectele fiecaruia inerente, sa poata sa aleaga cu intelepciune drumul adegvat capacitatilor si posibilitatilor reale ale fiecaruia, invatand si impulsionand pe fiecare cu tot ceea ce crede ca-i este necesar pentru a nu pierde mult timp si a nu risipi energia in eforturi zadarnice pe drumul de inaltare spirituala ales.
  •  Creatorul unei ambiante sociala normala si fireasca, oriunde se afla, ajutand la expri-
  • marea frumusetii spiritului.
  • Maestrul care aduce Armonia intre spirit si materie, in comunicarea intre oameni, intre fiinta umana si Divinitate.
  • ARMONIA este cea care regleaza Puterile Universului si pune in evidenta ordinea desfasurarii evenimentelor, reveland Puterea Divina.


MONOLOGUL LUI DUMNEZEU

"M-am uitat la tine când te-ai trezit de dimineaţă...
Aşteptam să-mi spui două trei cuvinte, mulţumindu-Mi pentru cele ce ţi s-au întâmplat, cerându-Mi părerea pentru cele ce urma să le faci astăzi.

 Am observat că erai mult prea preocupat ca să-ţi cauţi haine potrivite pentru a merge la serviciu. Speram să găseşti câteva clipe ca să-Mi spui: Bună dimineaţa! Dar erai mult prea ocupat. Pentru a vedea că-ţi sunt alături, am surprins pentru tine cerul cu culori şi cânt de păsărele. Păcat că nu ai observat nici atunci prezenţa Mea. Te-am privit plecând grăbit spre serviciu şi iar am aşteptat. Presupun că fiind atât de ocupat, nu ai avut timp nici atunci să-Mi spui două vorbe. 

Când te întorceai de la muncă, ţi-am văzut oboseala şi ţi-am trimis o ploaie măruntă care să-ţi alunge stresul acumulat. Am crezut că făcându-ţi această placere îţi vei aduce aminte de Mine. În schimb, supărat, M-ai înjurat. Doream atât de mult să-Mi vorbeşti. Oricum ziua era, încă, lungă! Ai pornit televizorul şi în timp ce urmăreai programul preferat, Eu am aşteptat. Ai cinat apoi cu ai tăi şi tot nu ţi-ai adus aminte de Mine. 

Văzându-te atât de obosit, am înţeles tăcerea ta şi am stins splendoarea cerului ca să te poţi odihni, dar nu te-am lăsat în beznă. Am lăsat veghetori pentru tine o mulţime de stele. Era aşa de frumos, păcat că n-ai observat... Dar nu contează! Poate chiar nu ţi-ai dat seama că Eu sunt aici pentru tine. Am mai multă răbdare decât poţi să-ţi imaginezi tu vreodată... Vreau să ţi-o arăt, pentru ca şi tu, la rândul tău, să o arăţi celor din jurul tău. Te iubesc atât de mult încât te voi răbda. Acum eşti pe punctul de a te trezi din nou. Nu-Mi rămâne decât să te iubesc şi să sper că măcar azi, îmi vei acorda puţin timp din timpul dăruit ţie. Îţi doresc o zi bună şi minunată ca sufletul tău luminos ! Al tău Tată, Dumnezeu."

 Tu decizi ce vei face după ce îl citeşti, nimeni altcineva nu ne mai condiţionează.

iNTERVIU CU DUMNEZEU

- Ai vrea sa-mi iei un interviu deci..., zise Dumnezeu.
- Daca ai timp... i-am raspuns. Dumnezeu a zambit.
- Timpul meu este eternitatea.... Ce intrebari ai vrea sa-mi adresezi?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
- Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca... iar apoi tanjesc iar sa fie copii; ca isi pierd sanatatea pentru a face bani... iar apoi isi pierd banii pentru a-si recapata sanatatea. Faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.

Dumnezeu mi-a luat mana si am stat tacuti un timp.
Apoi am intrebat:
- Ca parinte, care ar fi cateva dintre lectiile de viata pe care ai dori sa le invete copii tai.
- Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc... si ca dureaza mai multi ani pentru ca acestea sa se vindece; sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa invete ca exista oameni care ii iubesc dar pur si simplu inca nu stiu sa-si exprime sentimentele; sa invete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada in mod diferit; sa invete ca nu
este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca, de asemenea, trebuie sa se ierte pe ei insisi.
- Multumesc pentru timpul acordat... am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii sa stie?
Dumnezeu m-a privit zambind si a spus:
- Doar faptul ca sunt aici, intotdeauna.

PATRU LEGI ALE SPIRITUALITATII IN INDIA

- prima lege : “Persoanele pe care le intalnesti sunt  persoanele potrivite”. Cu alte cuvinte, nimeni nu intra in viata noastra din intamplare; toate persoanele cu care interactionam se afla alaturi de noi cu un motiv, acela de a ne ajuta sa invatam lectiile de viata care apar si sa continuam drumul personal;

- a doua lege : “Ceea ce ni se intampla este singurul lucru care ni se putea intampla”. Nimic, absolut nimic din ceea ce se produce in viata noastra nu ar fi putut sa se intample in alt mod (nici macar detaliul cel mai nesemnificativ)… Nu exista: “daca as fi facut cutare lucru….s-ar fi produs alt cutare lucru….” NU. Toate si fiecare in parte dintre situatiile care se produc sunt perfecte, cu toate ca mintea si egoul nostru nu le accepta …

- a treia lege : “Orice moment in care se incepe este momentul corect”. Totul incepe in momentul potrivit, nici inainte, nici dupa; cand suntem pregatiti pentru ca ceva nou sa apara in viata noastra, exact atunci apare (incepe);

- a patra lege : “Cand ceva se termina, se termina”. Daca ceva a luat sfarsit in viata noastra, este pentru propria noastra evolutie, deci cel mai bine este sa inchizi capitolul si sa mergi inainte imbogatit cu acea experienta.

Cred ca nu este intamplator ca citesti aceste randuri acum; acest text ajunge la tine azi pentru ca esti pregatit(a) sa intelegi ca  “nici un fulg de zapada nu cade in locul gresit”…

" Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta alaturi de cineva, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele..."

Sursa:
Circulara mail.

FERICIREA VESNICA

-Va sa zica ai venit pentru fericirea vesnica - intreba Judecatorul.
-Da - ii raspunse spiritul proaspat dezancarnat.
-Ai gresit adresa - continua Judecatorul, cu un zambet ambiguu in jurul gurii.
-Stati… nu-i aici raiul? - intreba omul nostru, proaspat trecut prin granita mortii.
-Ba da - ii raspunse Judecatorul.
-Jos pe Pamant mi s-a promis ca aici voi primi in dar, fericirea vesnica.
-Ne pare rau, ai fost informat gresit.
-Am fost informat gresit?! Dar preotul imi zisese ca daca ma rog regulat, daca indeplinesc cele zece porunci, voi ajunge in rai si voi fi fericit vesnic!
-Esti in rai, esti binevenit, dar trebuie sa mananci din merindele tale: sa traiesti fericirea pe care ai adus-o de pe Pamant.
-Nu este corect: pe Pamant n-as putea zice ca am fost fericit… -Ne pare rau… -Si nu se poate sa primesc aici fericirea?
-Ne pare rau: nu.
-De ce nu?
-Fiindca asa e regula.
-Care regula?
-Cea instituita de Tatal.
-Nu pot sa cred ca Tatal este atat de crud!
-Pai nu e crud.
-Nu e?
-Nu.
-Dar cum asa?
-Tatal a instituit urmatoarea regula: fiecare trebuie sa-si construiasca propria sa fericire.
-Cum adica?
-Simplu: asa cum un culturist isi cladeste muschii, tot asa cel care cauta fericirea, trebuie s-o construiasca singur.
-Nu mi se pare corect!
-Treaba ta.
-Totusi, ce pot face acum?
-Poti sa te duci inapoi, deoarece corpul tau se afla inca in stadiul mortii clinice.
-Bine, si ce fac daca merg inapoi?
-Exersezi fericirea.
-Exersez fericirea? Si cum fac asta?
-Trebuie sa gasesti propriile tale metode. Cei mai multi incearca prin iubire. Poti sa-ti indrepti iubirea spre Tatal. Sau spre o fiinta draga tie. Dar poti sa exersezi si iubirea de sine.
-Iubirea de sine… n-am inteles-o niciodata… -Iti pot explica prin functionarea inimii biologice. Iti amintesti probabil ca inima pompeaza sange in trei directii: are un circuit care alimenteaza partea corpului care se afla mai jos de inima, un alt circuit care iriga tot ce se afla mai sus decat inima, si un al treilea circuit prin care trimite sange in propriile sale tesuturi.

Vezi, functionarea inimii este simbolul modului in care este indicat sa-ti administrezi energia si iubirea. Circuitul de jos nu este altceva decat iubirea directionata spre oameni. Circuitul de sus este simbolul iubirii prin care poti comunica cu fiintele mai evoluate decat tine, incluzand Tatal Ceresc. Iar cel de-al treilea circuit, cel prin care inima asigura energia necesara propriei sale functionari, este iubirea de sine.

Cand ajungi sa constientizezi razele iubirii care ies din inima ta, poti sa redirectezi o parte din ele spre tine insuti. Este indicat sa pastrezi proportiile definite de inima ta biologica. Prin circuitul mare, cel care porneste spre partea de jos a corpului, trimiti energie si iubire spre toti ceilalti. Prin circuitul mic, cel care porneste in sus, comunici cu fiintele mai evoluate decat tine - cu ingeri, arhangheli, heruvimi, serafimi, si asa mai departe.

Fii sigur ca vei primi de la ei mai mult decat reusesti sa oferi lor. Si ai dreptul si la cel de-al treilea circuit, ca sa poti functiona si tu… -Oh, ce simplu e!
-Da, e simplu ca buna ziua!
-Si ce-mi mai recomandati, ce sa fac cand ajung jos?
-Incearca sa identifici ce anume iti produce bucurii reale. Incearca sa largesti aceasta lista. Bine, iti recomand sa te tii in limita bunului simt. Daca o treci, risti sa-ti strici fericirea. Si exerseaza cele trei tipuri de iubire, cele trei circuite ale inimii.
Si inca un lucru: incearca sa zici “Te iubesc” cat mai des, dar intotdeauna din toata inima.
-Deja ma simt fericit!
-Ma bucur pentru tine! Insa totusi m-as bucura daca te-ai duce inapoi si ai exersa acolo jos, ca sa vii fortificat aici sus, cand iti vine randul.
-Va multumesc - ma simt atat de fericit!
-Fericirea ta e si fericirea mea si iti multumesc pentru ca mi-o dai - incheiase Judecatorul.
Spiritul dezancarnat se umplu de incredere in viitor si plonja inapoi in corpul sau aflat pe cearsaful alb al clinicii de reanimare.
Aparatele electrice conectate la corpul sau incepusera sa semnalizeze reaparitia vietii. Incet, se auzi un oftat, ca o adiere de vant. Tiptil-tiptil, inima incepea sa bata. Electrocardiograma desena o curba tot mai armonioasa. Ochii pacientului inca nu se deschisesera inca, dar pe fata lui se asternu o liniste divina.
Doctorii rasuflasera usurati. Se gandisera la marea minune: viata. Un pacient reintors din inalt valora pentru ei cat un nou-nascut.
-Tipul, mai mult ca sigur a invatat ceva, acolo Sus - zise unul dintre doctori.
-Pai da… nu cred ca s-a intors datorita electrosocului, ca imi pierdusem increderea in el, la un moment dat - adauga un alt halat alb.


POVESTI INITIATICE SI LUMEA REALA

Povestile initiatice poarta in ei invataturile oamenilor de rand tradus in simbolurile culturilor lor pentru a le transmite generatiilor urmatoare. Aceasta metoda a fost aleasa pentru a ascunde in aceste invataturi adevarata informatie sacra, care in acest fel a ramas generatii in circulatie vorba in vorba.
O sa incerc sa prezint cateva exemple pe care putem observa in povestile, basmele populare.
Cerul si Pamantul, simbolizeaza in general dualitatea lumii fizice si cea spirituala, Cerul reprezentand lumea superioara care nu apartine lumii noastre fizice. Este lumea in care se poate ajunge, dar nu in spatiul si timpul lumii fizice, ci doar prin magie sau prin gand, somn, moarte sau meditatie.

Un alt exemplu ar fi Soarele si Luna care in esenta lor simbolizeaza mai mult decat lumea fizica, simbolizeaza forte caracteristice din lumea superioara. Cert este ca diferentierea vine dintr-o profunda intelegere a fortelor naturii, omul cunoscand energia emanata de acestre astre si folosindu-se de ele in viata de zi cu zi.
Iubirea este un alt simbol, mai ales cand aceasta iubire este una imposibila prin care se intalnesc doua lumi, lumea fizica si cea spirituala. Aceasta iubire ascunde un secret, o initiere prin care trec spectatorii, si ne arata dorinta noastra interioara de a ne gasi dualul, si in sfarsit drumul inapoi la inceputuri, la Dumnezeu.
La sfarsitul acestor intalniri intre cele doua lumi omul reprezentantul lumii fizice primeste rasplata, armonia in suflet intr-o lume plina de iubire.
Toate aceste povesti initiatice poarta in ele invataturi despre apartenenta noastra la lumea spirituala, incercand sa pastreze in mintea si in sufletul nostru dorinta de a pastra legatura cu Divinitatea


miercuri, 16 mai 2012

Sugestia si autosugestia

Sugestia si autosugestia sunt fenomene psihice normale si care pot fi asociate cu fenomenele paranormale.
Europenii au preluat tehnicile de sugestie si autosugestie  de la orientali,le-au perfectionat si au venit in ajutorul oamenilor pentru tratarea bolilor,modificarea programului vital uman..destin sau soarta.
Specialistii au descoperit ca creierul emotional(limbic) are o conexiune mai puternica cu organismul fiziologic,datorita colaborarii de-a lungul zecilor,sutelor, milioanelor de ani.Creierul limbic este stapanul direct al acestui imens depozit de informatii si energie, din care poate furniza spontan mari cantitati necesare organismului la un moment dat.
Sugestia este o idee exterioara organismului nostru,prezentata verbal sau in imagini,care depaseste bariera dintre constiinta si inconstient,fixandu-se pe creierul limbic. Puteti introduce in creierul limbic urmatoarea sugestie: Eu...(nume si prenume),voi trai sanatos si activ 110 ani,pana in anul.... Ce face creierul limbic cu aceasta sugestie? O integreaza in programul sau vital,adica regleaza toate functiile vitale din organism pentru indeplinirea ei.Nu este magie, ci un fapt stiintific demonstrat.Oricine isi poate insusi corect tehnici de autosugestie si poate aplica pentru a produce modificari esentiale in propriul program vital.
Exemple:
-Sunt o femeie frumoasa,simpatizata de barbatul x.
-Sunt perfect sanatoasa si fericita
-Eu sunt perfect sanatoasa deoarece(boala x) mi-a disparut.
-Eu...nume si prenume...voi absolvi facultatea de...pana in anul...
-Eu..nume si prenume..voi deveni inginer pana in anul..

Formulele scrise se citesc de 30-40 de ori pe zi dupa urmatoarele reguli:
-va retrageti singuri intr-o camera linistita ca sa nu fiti distrasi de zgomote
-stati pe un pat sau fotoliu cat mai relaxati
-folositi un sirag cu 40 margele ori noduri pt a nu fi tentati sa numarati involuntar numarul de rostiri
-formula se rosteste in soapta ca un indemn bland
-pe timpul rostirii formulei e bine sa traiti o emotie pozitiva

Puteti folosi si un aparat pe care sa inregistrati 5-6 formule pentru ca in timpul somnului se imprima bine in subconstient. Folositi un ton bland.


 Reguli de autosugestionare!

Analizati cu descernamant toate dorintele pe care vreti sa le indepliniti cu ajutorul subconstientului.
Formulati dorintele selectate precis si neinterpretabil.

Telepatia

Telepatia este o capacitate de comunicare, de la plante si pana la oameni.Cuvantul telepatie vine din limba greaca( tele-departe, pathe-simtire).Fiecare organism de pe Tera este compus din materie grosiera, informatie si bioenergie.
Organismul uman se comporta ca o statie de emisie-receptie a mesajelor telepatice.Mesajul telepatic omenesc,exprimat in stari de spirit,emotii,ganduri si imagini,este emis in spatiu.Sistemul nostru nervos arata exact ca o statie de emisie-receptie.Emite si receptioneaza inconstient mesaje telepatice,in stare de veghe si de somn.

Comunicarea telepatica dintre oameni,plante si animale exista.Plantele ne citesc sentimentele pozitive fata de ele si ne ofera privelisti minunate atunci cand infloresc. Tot asa, animalele simt atunci cand starea noastra de spirit este proasta, simt emotiile noastre,gandurile.Cainii s-au dovedit a fi cei mai sensibili receptori telepatici.
Telepatia explica unele fenomene "supranaturale".
Prin telepatie se pot transmite starile de buna dispozitie,multumire,curaj,iubire dar si frica,tristetea,indispozitiile. Mesajele telepatice pot fi verbale sau prin imagini produse de catre creierul emitator.
Receptorul ,pe intreaga durata a mesajului,gandeste exact ce gandeste si emitatorul, in functie de creierul limbic el constientizeaza sau nu gandul respectiv.Daca mesajul ramane pastrat in creierul limbic in depozitul propriu,mesajul este uitat,sters din memorie sau inconstient.
Foarte multi dintre noi au avut senzatia cand au ajuns intr-o cladire,camera,etc, ca..au mai fost acolo.Cel care a trait acest fenomen este un paranormal capabil de perceptie extrasenzoriala si a facut o incursiune psi in locul respectiv.Cand intalnim locul in stare fizica,avem senzatia ca l-am mai vazut,deoarece imaginea ne-a ramas inscrisa in creierul limbic,din timpul incursiunii extrasenzoriale.
Contagiunea psihica-telepatia de scurta distanta se manifesta prin schimbarea starilor de spirit ale unor persoane in mod inexplicabil.De exemplu, ne trezim dimineata cu o stare buna de spirit dar la un moment dat incepe o stare de neliniste fara ca noi sa avem o problema personala sau de orice gen...aflam peste o scurta perioada de timp..minute..ore ca cineva apropiat are necazuri. Starea psihica proasta a unei persoane se transmite telepatic tuturor corespondentilor din aceeasi fratie psiho-telepatica.
Macar acest lucru ar trebui sa ne determine sa ne purtam mai bine unii cu altii.