joi, 5 aprilie 2012

AURA SI CULORILE




Aura nu există numai in imaginaţia noastră. Ea poate fi fotografiată cu aparate foarte sensibile, în experimente ştiinţifice strict controlate. Mediumurile folosesc citirea aurei pentru evaluarea sănătăţii, a stării mentale, emoţionale şi psihice a pacientului. Mediumurile văd aura în culori, dar adesea ea poate fi vazută sub forma unor unde sau alte manifestări energetice (halouri cu forme strict definite).
Unele mediumuri nu văd aura, dar o creează închipuindu-şi cum ar trebui să arate, dacă ar putea-o vedea. Alte persoane simt doar energia care înconjoară omul, fără a o exprima în imagini vizuale. Diferite tradiţii atestă existenţa unui număr de şapte straturi succesive ale aurei.


Considerăm că ne sunt pe deplin suficiente informaţiile pe care le obţinem din citirea formei aurei.

O aură "sănătoasă" învăluie întregul corp din cap până în picioare, până la câţiva centimetri de corp. Unele persoane au o aură incompletă. De exemplu, dacă aveţi o viaţă sedentară, vă plimbaţi rar şi nu faceţi exerciţii fizice, de la genunchi in jos veţi avea o aură subţiată, rarefiată. Dacă o anumită parte a corpului este afectată de boală sau a fost înlăturată prin operaţie, ca urmare a unei afecţiuni patologice, în zona respectivă aura va fi mai slabă.


După cum am mai spus, nu întotdeauna aura este văzută în culori. Începătorii o văd ca pe o fâşie albicioasă, ca o ceaţă vălurită. Pentru a o citi însă, mediumurile îşi pun in funcţiune ,,ecranul mental" propriu, spre a vedea întreaga diversitate a culorilor aurei, pe care o folosesc în stabilirea stării pacientului.

Chiar dacă putem da o descriere generală a semnificaţiei diferitelor culori şi nuanţe, trebuie să subliniem că acestea pot fi văzute într-o percepţie strict individuală şi nu există două persoane care să vadă simultan nuanţe identice în aceeaşi aură. Dacă doriţi să citiţi caracteristicile aurei psihice, trebuie să aveţi o imagine generală asupra semnificaţiei culorilor acesteia. Dar este mult mai important să putem vedea de fiecare dată în mod distinct fiecare culoare, ca şi cum nu am fi văzut-o niciodată până atunci, şi să ştim să descoperim din nou ce semnifică aceasta culoare într-un anumit context.
Aurele sunt intr-o continuă schimbare. Culorile şi formele aurelor se schimbă o dată cu gândurile şi senzaţiile individului. Totodată, culorile se atenuează şi se contopesc, se întrepătrund ca într-un curcubeu, adesea nu se poate spune unde se termină o culoare şi unde începe alta.
Tehnica citirii aurei
Lista de culori care urmează este întocmită conform experienţelor acumulate.
De obicei, culorile pot fi interpretate astfel:
NEGRU - culoarea morţii şi a distrugerii. Poate fi citită ca semn al unei depresiuni, îndeosebi când apare ca un nor întunecos care învăluie capul pacientului. Dar moartea este o stare care precede renaşterea, iar distrugerea este premergatoare creaţiei: ,,întunericul cel mai adânc se lasă chiar înaintea zorilor." În acest caz, culoarea neagră poate fi considerată pozitivă. De asemenea, culoarea neagră este considerată drept culoarea care reprezintă lumina Dumnezeiască invizibilă, care vine să lumineze şi să purifice sufletul (haina preotului şi culoarea copertei Bibliei).
CENUŞIU - culoarea plictiselii şi a bolii, care maschează de obicei emoţii cum sunt teama şi furia.
MARO - de obicei, culoarea Pământului, arată puternica legatură cu planul fizic. Dacă învăluie tălpile şi gambele, poate fi un indiciu că persoana respectivă face multe exerciţii fizice. Uneori, dacă este ştearsă şi difuză, poate fi un semn al lipsei de energie.
VERDE - culoarea care semnifică creşterea. Prezenţa sa în aură arată de obicei că persoana respectivă se găseşte în faza de alegere, de stabilire a atitudinii sale în viaţă sau în raport cu credinţa. Este o culoare pozitivă, care poate să apară când omul, derutat de schimbări interioare radicale, crede că viaţa lui nu este bine alcatuită. Culoarea verde deschis este un semn al dezvoltării psihice.
ALBASTRU - culoarea creaţiei, a imaginaţiei şi auto-exprimării. Asemenea mării şi cerului, al căror simbol este, culoarea albastră exprimă natura feminină sau latura feminină a personalităţii masculine. Albastrul închis este un semn al depresiei apărute atunci când omul este nevoit să acţioneze după ideile altora, pentru care trebuie să lupte mai mult decât pentru ale sale proprii.
GALBEN - culoarea intelectului, semnifică procesul de trecere de la inconştient la conştient. Galbenul presupune mişcări şi schimbări de toate felurile, îndeosebi cele care duc la purificarea şi dezvoltarea minţii. De cele mai multe ori, culoarea se vede ca o aureolă sau un nimb în jurul capului.

PORTOCALIU - culoarea vindecătoare prin exerciţiu. Ca şi Soarele pe care îl simbolizează, indică natura masculină sau latura masculină a personalităţii feminine. Când apare în aură, poate să indice că individul respectiv are calităţi puternice de vindecător sau se află într-un proces de creştere fizică, ori de autovindecare emoţională.
ROZ - culoarea intuiţiei şi a unor cunoştinţe extinse despre Pământ. Uneori este numită ,,culoarea intuiţiei planetare".
ROŞU - culoarea emoţiilor şi a pasiunii de a trăi, a sentimentelor puternice, cum ar fi ura, frica sau iubirea. Culoarea roşu aprins şi pur înseamnă perseverenţă şi pasiune.
PURPURIU - culoarea spiritualităţii şi a devotamentului. Oamenii care practică meditaţia sau au sentimente religioase puternice au de obicei aceasta culoare în aura lor.
AURIU - culoarea intuiţiei pure, a curajului psihic şi a autocunoaşterii. Nimburi aurii strălucitoare pot fi văzute adesea deasupra capului misticilor şi persoanelor aflale în starea de extaz. Culoarea aurie este o culoare masculină, reprezentată adesea de Soare. Este totodată culoarea purificării şi vindecării.
ARGINTIU - culoarea feminină a Lunii, cu semnificaţie analoagă culorii aurii, deşi întâlnită mult mai rar. Mult argintiu în aură înseamnă curaj şi înzestrare psihică în ceea ce priveşte telekinezia sau levitaţia. Argintiul este culoarea călătoriilor în astral. Se considera că între corpul astral şi cel psihic, când sunt separate, legatura se face printr-un fir argintiu.
ALB - dacă este pur, e culoarea celui mai înalt nivel spiritual, a purificării şi a iluminării. Unele tipuri de meditaţie, cum ar fi meditaţia transcendentală, pot aduce sau nu iluminarea, dar pot colora aura in alb.
Aurele pot fi citite ca nişte hărţi. Culorile lor apar adesea legate unele de altele. De exemplu, putem vedea culoarea roşu închis în preajma inimii şi o putem interpreta drept furie, care provine din străfundurile unei fiinţe puternic afectate de un traumatism emoţional. Dacă după roşu urmează portocaliu, înseamnă că persoana trăieşte un proces de vindecare a acestui traumatism, portocaliul semnificând vindecarea.
Dacă în aceeaşi aură se observă verdele (culoarea creşterii şi a dezvoltării) îmbinat cu galbenul (culoarea intelectului), aflat în jurul capului, se poate trage concluzia că, vindecându-se, omul descoperă noi căi de gândire şi de modificare a structurii sale mentale anterioare.
Culorile pot să apară în aură fie sub forma unor benzi, stratificate, fie ca nişte pete haotice, fie se pot amesteca într-o masă dezordonată. Oricum ar fi aşezate, foarte rar se poate vedea o aură care să rămână neschimbată, ale cărei culori să nu treacă unele prin altele şi să nu se modifice, reflectând schimbările survenite în starea individului.
Toate atestă variaţiile cele mai mici şi mai delicate survenite în conştiinţă şi în starea mentală, care intervin cu mare rapiditate, de aceea este atât de dificil să se dea o descriere verbală a aurei. Culorile "de bază", culorile pure din aură se modifică mult mai încet, în săptămâni, luni sau chiar ani.
Nuanţele sunt citite ca şi culorile şi indică energia persoanei respective. De exemplu, undele care străbat aura, pornind de la corpul persoanei către exterior, pot să semnifice forţa şi putere asupra altora, este strălucirea pe care o au oamenii deosebit de puternici. Aceste unde pot să semnifice şi absenţa interesului faţă de planul fizic. 






Niciun comentariu: