În toată lumea se vorbeşte mult despre Reiki, din ce în ce mai mult, dar puţini ştiu sau măcar intuiesc ce inseamnă în realitate. Oamenii au nevoie să cunoască păreri avizate, confirmate de o practică îndelungată. Deşi în toată lumea se vorbeşte şi se scrie mult despre Reiki, circulă tot felul de idei, unele foarte originale şi chiar fanteziste, totuşi Reiki-ul nu este o disciplină controversată. Aceasta s-a impus prin simplitate, comoditate, eficienţă, adaptabilitate şi universalitate. Era nevoie de ea şi în prezent se extinde în lumea contemporană, pe o arie din ce în ce mai mare. Aici ne referim la Reiki-ul tradiţional, Usui Shiki Ryoho (metoda de vindecare Usui).
În practica Reiki vom conştientiza, la un moment dat, schimbările care s-au petrecut în viaţa noastră şi faptul că am fost binecuvântaţi cu deschiderea către toate acele lucruri minunate pe care le reprezintă Reiki. Vom simţi imboldul de a face mai mult, dar va apărea întrebarea...trebuie să procedez conform acestui impuls interior sau trebuie să respect tradiţia? În Reiki tradiţia este foarte importantă. Dar practicând Reiki se dezvoltă cele mai ascunse calităţi ale personalităţii noastre, ceea ce ne va face să dorim îmbunătăţirea permanentă a acestor abilităţi, iar consecinţa firească va fi părăsirea liniei tradiţionale.
Reiki este un sistem japonez de vindecare naturală, bazată pe canalizare prin mâini a unei energii tămăduitoare. Energia Reiki este o energie deosebită din punct de vedere informaţional, ce nu are nevoie sa fie ghidată de practician. Reiki se auto-ghidează prin relaţiile pe care le stabileşte cu subconstientul pacientului, determinându-i astfel şi necesităţile sale energetice. Din acest motiv, terapeutul nu trebuie să stabilească o cantitate anume de energie necesară şi nici scopul transmiterii ei, ci trebuie numai să permită curgerea acestei energii.
Abilitatea de a face acest lucru este dobandită prin iniţiere. Apoi, se studiază şi modul de plasare a mâinilor pentru a permite producerea transferului energetic. Practica Reiki a trecut printr-un proces de evoluţie de când a pătruns în lumea occidentală, în 1938, adusă de către Hawayo Takata. Ea a insistat pe transmiterea riguroasă a sistemului Reiki de la maestru, la discipoli, fără nici un fel de completare cu experienţă personală sau cu alte informaţii. După 1980, Reiki a avut o puternică dezvoltare şi a început sî se manifeste caracterul său flexibil şi creativ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu