joi, 5 aprilie 2012

VINDECAREA PSIHICA

Ne punem intrebarea: cine realizeaza vindecarea de fapt, dumneavoastra ca vindecator sau omul pe care il vindecati? Ce se poate spune despre ,,spiritele vindecatoare" sau despre ,,mentorii vindecatori", despre care poate ati auzit? Daca vindecarea nu o realizati dumneavoastra, ce insemnatate mai are comportamentul conform normelor eticii. Neconformandu-va eticii, puteti provoca un mare rau ca vindecator, pornind de la premisa ca vindecarea vine dintr-o stare care totul este un intreg, in realitate nimeni nu realizeaza vindecarca, ci aceasta se produce in conditiile unei coordonari de forte care face ca o stare de existenta sa poata fi schimbata cu alta.
Cand pacientul se afla in stare de comuniune cu vindecatorul, acesta din urma focalizeaza energiile asupra unui rezultat unic si dorit de amandoi vindecarea pacientului. Cand are loc schimbarea starii se produce vindecarea.
Aceasta mobilizare a fortelor cosmice aminteste mult de meditatia sau rugaciunea orientala.
In realitate este chiar o rugaciune in care nu avem decat o credinta, a carei forta este capabila sa urneasca muntii. Vindecarea este un proces in cadrul caruia vindecatorul intra in acord cu armonia energiilor cosmice, (pe care, daca doriti, o puteti considera Dumnezeu), si prin aceasta se transforma intr-un canal prin care poate circula aceasta energie.
Tehnica prezentata in aceast curs este destinata sa ajute vindecatorilor incepatori sa atinga aceasta stare de comuniune cu pacientul si Cosmosul si sa actioneze in armonie.
Energia transmisa in timpul procesului de vindecare psihica este uneori mare si este evident ca, folosita incorect, poate distruge echilibrul. 
Au existat fapte atestate de insemnarile unor vindecatori, care au facut rau, utilizandu-si deprinderile. Vina o poarta si cativa vraci ai unor triburi primitive si cei care sunt adeptii magiei ,,negre". Noi insa vom deveni vindecatori mai degraba in folosul celorlalti.
Deprinderile viitorului vindecator se vor dezvolta in functie de durata de mentinere a acestei stari de comuniune.
Pentru ca am considerat ca punct de plecare in activitatea noastra afirmatia ca tot ce se petrece reprezinta o parte din evolutia armoniei cosmice, chiar daca nu constientizam totdeauna, este un sens anume in faptul ca nu poti face un fel de rau atunci cand esti vindecator.
In fine, ca vindecator, sunteti pe deplin responsabil de toate trairile proprii, la fel cum toti ceilalti sunt responsabili in ultima instanta de propriile lor trairi. Ca vindecator nu puteti sa faceti nimic unei alte persoane fara voia acesteia. Puteti doar sa ajutati oamenii sa faca" ceea ce aveau de gand, intr-un fel sau altul. Daca un organism nu doreste sa fie vindecat, nu veti putea face nimic pentru a-l ajuta. lata de ce toti marii vindecatori au avut si pacienti pe care nu i-au putut trata.
Cand intrati in armonie cu un pacient, comunicarea la nivel spiritual cu acesta va poate arata ca in momentul respectiv aceasta persoana nu doreste sa fie vindecata de dumneavoastra. Poate, conform karmei sale, el trebuie sa va intalneasca si sa primeasca un sfat despre boala sa. Sau dimpotriva, soarta lui este sa fie prins prin legaturi karmice de un alt vindecator si sa se trateze, in mod obligatoriu, 
la celalait. Legile universale ne arata ca lucrurile sunt asa cum sunt, nu cum vrem noi sa le vedem.
In acest caz va puteti pune intrebarea: care este diferenta daca voi fi sau nu vindecator, daca voi proceda etic sau nu si imi voi folosi capacitatile pentru a face bine sau rau?
Probabil este greu de inteles si este si mai greu de acceptat, dar nu exista nici un fel de diferenta. Cum am mai spus, devenind vindecator, nu veti deveni nici mai bun, nicimai fericit.
Veti
 deveni vindecator ca sa fiti vindecator, pentru ca aceasta se afla in interiorul dumneavoastra si nu din alte motive. Daca veti incepe sa credeti ca stiti in ce consta binele pentru celalalt, aceasta o sa va complice munca si o sa va produca numai insatisfactii.
Ca vindecator, nu veti putea niciodata sa impuneti altuia ideile dumneavoastra, dar daca il veti ajuta sa-si inteleaga viata si ideile proprii, el va putea fi interesat de ale dumneavoastra'.
Cu orice risc, trebuie sa stabilim un adevar incontestabil viata fiecarui om este propria lui viata. Orice am descoperi, pe masura ce avansam pe drumul vietii, de la nastere catre moarte, este ceea ce am creat. Un mare psiholog spunea: ,,Eu nu exist in aceasta lume ca sa-ti indreptatesc asteptarile. lar tu nu traiesti ca sa mi le indreptatesti pe ale niele..." Vom merge ceva mai departe si vom formula putin diferit: nu ma aflu aici ca sa fac ceva pentru tine, iar tu nu te afli aici ca sa faci ceva pentru mine.
Existenta in comuniune este o realitate pe care o constatam dedesubtul dramelor si agitatiei vietii noastre cotidiene, Totdeauna suntem in comuniune, desi sesizam aceasta doar intamplator. 
Aceasta inseamna ca EU sunt TU, iar TU esti EU. Poate ca aceasta suna ca o formula mistica, dar este un adevar care devine evident, daca traim macar o singura data comuniunea cu un altul sau cu toti ceilalti. Scopul lucrarii de fata este de a va orienta spre trairea acestei stari.
Coleridge recomanda sa se practice ,,dorinta de a stopa necredinta" pentru a percepe realitatea ascunsa dincolo de fanteziile cele 
mai evidente. Pentru a fi vindecator, trebuie sa invatati sa va stopati necredinta si sa realizati ce va propuneti. Chiar daca nu veti reusi, nu aveti a pierde mai mult decat cateva ore necesare lecturii si exercitiilor practice, dar puteti obtine o anumita experienta in domeniul psihicului. In majoritatea lor, exercitiile prezentate in aceast curs nu sunt complicate. Doritiva stoparea necredintei si veti vedea ce se intampla.
Sunt necesare aici unele avertismente si invitatii. Ca vindecator sa nu va imaginati niciodata ca sunteti cu adevarat medic, pina cand nu veti reuni cunostiintele expuse in aceast curs cu absolvirea unei facultati de medicina. Vindecatorul opereaza cu fortele cosmice, imense si atotputernice, si atrage adesea rezultate palpabile. El poate vindeca si boli pentru care medicina clasica nu a gasit, remedii, dar rezultatele obtinute pot fi si total diferite de cel scontate, cand actioneaza contrar sortii. Fortele cu care opereaza vindecatorii pot fi percepute si controlate la unele nivele de existenta. La altele, nu se supun controlului.
Vindecatorul poate sa cunoasca eseul, uneori poate sa nu aiba dreptate, poate chiar sa fie pedepsit pentru modul pe care il practica.
Corpul fizic este un mecanism complex. Cand o partea unui mecanism se defecteaza, pentru reparatii trebuie sa chemam un mecanic calificat in cazul nostru, medicul. Daca vine la dumneavoastra un om bolnav de cancer, aplicati-i orice procedeu psihic posibil, dar obligati-l sa se adreseze si unui medic specialist.
Vindecati printr-un singur procedeu, prin care va puteti pune in valoare capacitatile psihice. Dezvoltandu-va capacitatile de vindecator - cale de intoarcere nu 
mai exista. EU-l tinde spre cunoasterea spirituala.
De retinut: tot ceea ce faceti exista deja intr-un alt plan. Aceasta va elibereaza si va permite sa faceti si altceva, caci a fi vindecator nu este mai important decat a fi medic sau inginer.
Fiti deschis la toate posibilitatile, folositi-va capacitatile in folosul propriei cresteri , lasati orgoliul, nu sunteti acum mai buni decat ceilaiti sau mai buni decat ininte. Devenind vindecatori, faceti un pas mare pe drumul spinos si plin de aventuri pe care puteti merge slujind pe ceilaiti. Aceasta trebuie sa va indemne In permanenta sa va descoperiti tot mai mult in interiorul dumneavoastra noi si noi capacitati, cu care ati fost inzestrat de la nastere, ca orice fiinta umana.
Pentru a deveni vindecatori, nu vi se cere mai mult decat sa doriti sa fiti dumneavoastra insiva, iubiti pe Dumnezeu mai mult decat orce. decat plantele ,animalele, familia , propria dumneavoastra persoana. Asa dar semanati iubire si ve-ti avea iubire.

PROCEDEE DE VINDECARE

Energia psihica
Energia psihica este o forta puternica. Dar este o sabie cu doua taisuri. Nu trebuie sa o transformam intr-o sperietoare sau in ceva tainic.
Exista nenumarate sisteme si metode de folosire a energiilor psihice
In realitate, oricine practica vindecarea se bazeaza in final pe un sistem care este totalitatea creatiilor sale proprii. Cei care se pregatesc sa devina vindecatori pornesc prin a studia. Ca in orice domeniu al artei sau stiintei, este mult mai simplu si mai eficient sa-ti gasesti drumul propriu dupa ce ti-ai insusit deprinderile practice si bazele teoretice existente.
In cursurile urmatoare vom studia principalele etape ale procedeelor de vindecare prin comunicare vizuala sau 
la distanta. Vom vorbi de asemenea despre vindecarea cu ajutorul spiritelor conducatoare si despre chirurgia mediumistica.
Energii
Pentru a simplifica efectuarea exercitiilor, este necesara insusirea in prealabil a terminologiei de specialitate.
Pentru inceput vom spune cate ceva despre energie. Prin energie intelegem ceea ce chinezii denurnesc ,,Qui" iar indienii ,,prana". Folosind terminologia simpla din zilele noastre, putem considera energia ca o “vibratie" fie buna fie rea sau de alta natura. Energia este acea forta magica invizibila care umple Cosmosul, pentru exprimarea careia ficare limba are un termen propriu si pe care nimeni inca nu aputut sa o explice.
Vorbind despre energie, facem distinctie intre “ energia terestra", ,,energia cosmica", ,,energia vindecatoare" etc
Denumirile definesc diferite subcategorii de energii. Unui dintre principiile noastre, care este si un principiu sustinut de teoriile foarte avansate ale multor fizicieni, este acela care sustine ca in Univers totul este facut din energie, ea ramanand mereu aceeasi forta, chiar daca are forme diferite de manifestare. 
De exemplu, o energie oarecare ia forma unei bucati de lemn, iar o alta ia forma unui cotlet.
Ambele forme pot suferi o transmutatie - pot fi schimbate printr-un proces de oxidare. Cand ardeti o bucata de lemn, energia acesteia se transforma in caldura, fum, cenusa; cand mancati cotletul, energia acestuia ia forma dumneavoastra.


Exercitiu:
Daca doriti ca persoana de langa dvs sa fie de acord cu dvs intr-o problema , sau sa va indeplineasca o dorinta , care in mod normal v-ar fi refuzat, priviti-i cu atentie crestetul capului, locul unde se afla un
" vartej" de par, imagine care va ramane in minte si chiar daca persoana respectiva nu mai este langa dvs si ii transmite-ti semnale de iubire: te iubesc, te iubesc, te iubesc,.............(50-100 ori sau mai mult) daupa care ii transmiteti sa fie de acord, sau sa va indeplineasca acea dorinta.
Aceasta se repeta pana cand vi se realizeaza dorinta.
Nu conteaza daca este femeie sau barbat sau daca suntetu femeie sau barbat.
Prin transmiterea semnalelor de iubire se ridica frecventa persoana respective, si v-a fi de acord cu dvs.

Niciun comentariu: