joi, 5 aprilie 2012

ISTORIE SI LEGENDA

    Nu întâmplător aţi ajuns să citiţi aceste rânduri. Probabil aţi atins un nivel de dezvoltare spirituală la care simteaţi nevoia să faceţi un salt calitativ. Reiki este un mijloc prin care puteţi să vă dezvoltaţi personalitatea în mod armonios. El se adresează oamenilor normali, pe care-i ajută să-şi dezvăluie şi apoi să-şi dezvolte armonios anumite capacităţi nebănuite, considerate de cei mai mulţi paranormale, dar absolut normale, in fond.
    Capacitatea de a transmite energie în beneficiul propriu, dar mai ales în beneficiul celorlalţi, este foarte normală. Din cauză că nu a fost folosită, această capacitate s-a pierdut. Reiki tradiţional promovat de americani începe în secolul al XIX-lea cu Dr. Mikao Usui, director al Universităţii Dosisha din Kyoto-Japonia şi totodată preot creştin. El le vorbea adesea studenţilor săi de minunile înfăptuite de Isus. Studenţii săi i-au cerut să le dezvăluie metoda prin care Isus făcea vindecări şi acest lucru l-a determinat să petreacă zece ani căutând răspunsul în scrierile religioase creştine.
    Dr. Usui s-a retras trei săptămâni pe muntele Koriyama pentru meditaţie, post şi rugăciune. El a aşezat în faţa sa 21 de pietre şi, la trecerea fiecărei zile, arunca una dintre ele pentru a marca astfel scurgerea timpului. În ultima dimineaţă, înainte de răsăritul soarelui, Dr. Usui a văzut venind spre el ceva care semăna cu un proiectil de lumină de un alb strălucitor. în primul moment s-a speriat, dar apoi, considerând că acesta este răspunsul la meditaţia sa, şi-a acceptat soarta chiar dacă aceasta ar fi însemnat sfârşitul vieţii sale. Lumina l-a lovit în mijlocul frunţii, în zona chakrei Ajna şi pentru un timp şi-a pierdut cunoştinţa. Apoi el a văzut milioane şi milioane de baloane multicolore şi în final, simbolurile Reiki scrise ca pe un ecran. În timp ce vedea simbolurile, primea informaţii în legatură cu ele, despre modul în care activează energia vindecătoare.
     Era prima activare Reiki, redescoperirea pe cale psihică a unei metode antice. Dr. Mikao Usui , a părăsit muntele Koriyama cunoscând metoda de vindecare folosită de Buddha şi Isus.
    Coborând muntele, el a experimentat ceea ce este cunoscut ca fiind cele patru miracole. Primul miracol  Coborând muntele, şi-a rănit talpile şi insinctiv s-a oprit şi a pus mâinile pe ele. Palmele i s-au încalzit şi tălpile i s-au vindecat. Apoi a ajuns la o casă care servea de adăpost pelerinilor ce urcau muntele şi a cerut mâncarea obişnuită. Deşi postise 21 zile a putut mânca normal, fără a avea probleme cu stomacul. Acesta a fost al doilea miracol. În aceeaşi casă, o femeie care servea mâncarea avea o puternică durere de dinţi vindecată de dr Usui, prin plasarea palmelor sale de o parte şi de alta a feţei femeii. Acesta a fost al treilea miracol. Întorcându-se la mânăstirea sa, a găsit pe superiorul mânăstirii ţintuit la pat de o criză de artrită şi l-a tămăduit cu ajutorul mâinilor sale vindecătoare. Acesta a fost al patrulea miracol.
Dr. Usui  a numit energia vindecătoare Reiki, ceea ce înseamnă enrgie vitală universală.
    El s-a stabilit la periferia orasului Kyoto, unde a vieţuit câţiva ani, timp în care a tratat prin această metodă pe cei mai săraci oameni, care trăiau din mila comunităţii. Odată vindecaţi, aceştia ar fi trebuit să înceapă o viaţă nouă. Dar ei se complăceau în a trăi din mila altora, ceea ce l-a determinat să părăsească locul. Oamenii nu au apreciat vindecarea, pentru că nu plăteau nimic pentru ea.
    Dr Mikao Usui a murit în anul 1930, dupa ce instruise 16 maeştri. Chujiro Hayashi a fost primul care a împărţit tehnica  Reiki in trei grade: 1, 2 şi maestru. El a deschis o clinică în Tokio, unde terapeuţii lucrau în grup, tratând pacienţii ce locuiau chiar acolo în timpul tratamentului. Bolnavii netransportabili erau vizitaţi la casele lor.
    La aceasta clinică a ajuns şi Hawayo Takata in 1935, ca pacientă. După ce a trecut prin mai multe greutăţi, s-a îmbolnăvit ajungând aproape de operaţie. Chirurgul a îndrumat-o spre clinica lui Hayashi, unde s-a vindecat în patru luni. Constatând că metoda de vindecare energetică functionează, şi-a manifestat dorinţa de a o învăţa şi ea. Pentru că japonezii nu vroiau ca Reiki să iasă din ţară, au refuzat-o. Totuşi, în 1937 a învăţat Reiki, Întorcându-se în Hawai cu gradul 2. A deschis o clinică în Kapaa, cu rezultate foarte bune. În 1938, Chujiro Hayashi a vizitat-o în Hawai şi i-a acordat gradul de maestru, anunţând-o ca succesoare a sa. El a insistat ca ea să nu dea lecţii fără plată. În acelaşi an, Hawayo Takata a deschis al doilea centru de tratament la Hilo. Aceasta este istoria Reiki-ului tradiţional, transmisă până la noi pe filiera americană.

Niciun comentariu: