joi, 5 aprilie 2012

CORPUL ASTRAL

La fel cum aveti o structura fizica, aveti si o structura psihica, alcatuita in principal din aura (emanatiile energetice care inconjoara toate fiintele vii) precum si din chakre (puncte energetice deosebite ale aurei).
Aceasta structura este cunoscuta sub numele de ,,corp astral". El este capabil sa paraseasca pentru un timp corpul fizic, fenomen cunoscut sub denumirea de ,,calatorie in astral". Aceasta se intampla de obicei in timpul somnului (vise), dar aceasta calatorie in astral al corpului astral nu trebuie sa depaseasca 2 ore de cand a parasit corpul fizic. Daca aceasta depaseste cele 2 ore, si corpul astral ramane agatat in astral . intervine moartea fizica.
Corpul astral este cel mai fricos, si in cazul unui soc de frica, ne speriem de ceva si simtim ceva inpiept, de fapt atunci corpul astral se desprinde de corpul nostru . De aceea in accidente, corpul astral priveste de sus si el niciodata nu este implicat in accidente.Tot ce perturba functionarea normala a organismului unui individ si poate distruge sanatate se poate rezolva prin deschiderea chakrelor. De exemplu, rememorarea unui eveniment dureros (care poate fi recreat mental, reconstituit ca o imagine in adevaratul sens al cuvantului) se depune pe chakra, stationeaza acolo si franeaza sau blocheaza fluxul de energie care vine dinspre chakra respectiva".
Perturbatiile fizice si psihice pot avea drept cauza astfel de franari si adesea vindecatorul depune eforturi mari numai pentru a curata sau vindeca aceste chakre .
Pentru vindecari folosim urmatoarele chakre, pornind de jos in sus.

Chacrele:
1. Muladhara
2. Swadishana
3. Manipura
4. Anahata
5. Vishidha
6. Ajna
7. Shasrara


1. Prima chakra, sau chakra coccisului, este asezuta la barbati la baza coloanei vertebrale iar la femei intre ovare. Este singura charka asezata diferit la cele doua sexe.
Ea este numita chakra ,,de baza", iar uneori chakra ,,de supravietuire", deoarece este legata" de mecanismele organelor umane care mentin corpul fizic in viata. 
De exemplu, cand pe neasteptate sunteti in pericol sau intr-o situatie critica, prima chakra se deschide pentru a elibera informatiile acumulate, care va sunt necesare pentru a supravietui sau a ajuta alte persoane sa supravietuiasca.
Daca ati ramas fara bani sau fara serviciu, proprietarul v-a scos din casa etc., aproape sigur va aflati concentrat in chakra de supravietuire - prima chakra, Intreaga dumneavoastra atentie psihica este indreptata spre mentinerea bazelor vietii.
2. A doua chakra, sau ,,chakra splinei", este asezata imediat sub ombilic.
Prin acest centru energetic percepem emotiile celorlalti oameni.
Capacitatea psihica" de a percepe ceea ce simt ceilalti oameni se numeste ,,clarsensibilitate" (clarsenzitivitate). Numerosi oameni au aceasta a doua chakra foarte activa si au acest dar al psihicului, fara a-1 folosi. O doza de clarsensibilitate este foarte utila, deoarece va permite sa fiti mai sensibili fata" de ceilalti oameni si sa sesizati situatiile de pericol.
Dar o chakra larg deschisa poate conduce la traumatisme. lata unul dintre exemplele tipice de comportament al unui om care are a doua chakra larg deschisa": sunteti bine dispus si primiti vizita unui prieten, cu care vreti sa serviti o cafea si sa stati de vorba". Dar prietenul are neplaceri si este intr-o stare depresiva. Va exprimati compasiunea si intelegerea, vreti sa-l ajutati, ii aratati partea buna a situatiei sale. Prietenul se simte mult mai bine, capata curaj si la plecare este mai linistit si 
mai vesel. Dumneavoastra insa simtiti o apasare stranie. Fara sa stiti ati preluat grijile si simtamintele prietenului.
Nu va sfatuim sa actionati pentru a dezvolta clarsensibilitatea, deoarece exista procedee mai simple si mai putin dificile de a deveni medium.
A doua chakra este legata si de energia sexuala. Este punctul de excitatie si receptie a senzatiilor sexuale si un centru important in practica tantra yoga, un tip de meditatie focalizata pe comuniunea sexuala ca mod de a atinge stari superioare de constiinta.
3. A treia chakra, dispusa in plexul solar, este punctul de distribute a energiei in corp. Desi este asezata putin mai sus de ombilic, in ,,contemplarea ombilicului" se are in vedere tocmai aceasta chakra.
A treia chakra actioneaza inlaturand efectele energiei psihice in corp, dezechilibrand din punct de vedere energetic intregul corp, ceea ce creeaza" un haos energetic in individ. Cand sunteti speriat sau nervos, sau daca sunteti constipat, simtiti o contractie in acest centru,
4. A patra chakra situata in dreptul inimii, este chakra iubirii, a tandretii si compasiunii.
Este chakra comuniunii, care actioneaza in cazul iubirii adevarate fata de sine (este ceva total diferit de narcisism), a iubirii fata de un alt om, fata de un grup de oameni sau fata de toti si de toate. Multe tipuri de meditatie din Orient sunt concentrate asupra deschiderii celei de-a patra chakre.

5. A cincea chakra, asezata la baza gatului, este chakra comunicarii. Daca trebuie sa spunem ceva si nu o facem, aceasta chakra se strange si se declanseaza o boala a gatuiui - laringita, hipertiroidie sau amigdalita. Daca sunteti foarte sensibili, simtiti anumite senzatii neplacute in cea de a cincea chakra atunci cand cineva va obliga sa vorbiti.
In cazul specialistilor in citirea aurei si a vindecatorilor, inchiderea partiala sau totala a chakrei Visudha duce la descifrarea eronata a informatiilor primite.
Ca si claraudibilitatea, telepatia in grup este legata de asemenea de cea de a cincea chakra.
Putem spune ca a cincea chakra este central prin care comunica" spiritul sau sufletul (care stie intodeauna ce va prieste) cu mintea sau personalitatea dumneavoastra.
6. A sasea chakra, Ajna, situata in mijlocul fruntii, este numita si ,,al treilea ochi". Este chakra care creeaza imaginile vizuale, ne permite sa vedem aura si decodif'ica informafiile psi.
Capacitatea de a crea imagini vizuale se numeste ,,clarviziune" si este folosita" adesea de cea mai mare parte a cititorilor de aura". Un simptom ca a sasea chakra este inchisa poate fi durerea de cap.
Acest centru ne permite sa stim cand alte persoane se gandesc 
la noi. Este o forma de telepatie. Cand cineva indreapta catre noi un flux putemic de energie pentru a afla la ce ne gandim sau pentru ca se gandeste la noi, persoana ,,patrunde in mintea noastra"". Putem percepe aceasta ca pe o durere surda de cap, sau doar ca pe o apasare intre sprancene.
Multe traditii mistice considera deschiderea celui de-al treilea ochi ca un eveniment deosebit, deoarece reprezinta constientizarea si iluminarea spiritual;!. Pentru a deveni medium nil este obligatoriu sa dezvoltam acest centru.
7. Cea de-a saptea chakra, ,,chakm superioara", este asezata in crestetul capului (chakra parietala). Este chakra cunoasterii sau a intuitiei pure. Cand un medium intra in transa, el lasa sa patrunda energia cosmica in corp, orientind-o spre ceilalti centri. Energia cosmica este legata nemijlocit de energia Pamantului.
Intrebuintarea cu precizie a celor doua forme de energie si contopirea lor confera vindecatorului o anumita sensibilitate psihica, favorizand de asemenea evolutia acestuia si transformandu-l intr-un ,,canal luminos", atat in timpul citirii simptomelor bolii, cat si pe durata vindecarii.
Cand a saptea chakra este deschisa si dezvoltata corespunzator, cel mai mare dar al omului este intuitia care ajunge pana 
la clarviziune.
Prin
 meditatia asupra acestei chakre, misticii ating starea de liniste totala si de constiinta cosmica, in aceasta stare pertecta nu este nevoie de nici un fel de efort orientat spre dezvoltarea si folosirea capacitatilor psihice deoarece, privind din interiorul sau, fiecare poate sa primeasca informatiile de care are nevoie, fara a pune intrebari si fara a intampina piedici.
A saptea chakra este de asemenea chakra folosita de mediumuri in spiritism, atunci cand acestea isi parasesc trupul si permit spiritelor sa vorbeasca prin ei. Transa in care " intra mediumul este un fenomen foarte complex si poate sa reprezinte pericole pentru cei nepregatiti.
Datorita complexitatii sale, aceasta transa nu poate fi invatata din carti. Ea se poate studia numai sub conducerea nemijlocita si observatia atenta a unui medium sau profesor care are multa experienta in atingerea starii de transa.
Mai exists si alte chakre secundare in palmele mainilor si pe talpile picioarelor.
Chakreie din talpi ajuta la mentinerea legaturii omului cu Pamantul, realizand echilibrul vital intre energia pamanteana si energia cosmica primite prin a saptea charka. Inchiderea chakrelor din talpil provoaca adesea racirea picioarelor si limitand cantitatea de energie terestra patrunsa in organism, poate face omul sa se simta nesigur, debusolat sau sa se comporte de parca n-ar fi in toate mintile.
Unele persoane cu aptitudini de medium, cand intra in transa, cauta sa-si desprinda complet talpile de pe Pamant, pentru a reduce la minimum contactul cu planul material. Incepatorii care doresc sa devina medium sunt sfatuiti sa parcurga pe jos.zilnic 3-
4 kilometri, pentru a-si focaliza atentia psihica asupra chakrelor din talpi si a le deschicle.
Chakrelc mainilor sunt sediul energiei crearoare. Ele sunt asezate in punctul central dintre degetul mare si aratator. Aceste chakre intra in actiune cand infaptuim sau mesterim ceva: multi vindecatori isi folosesc mainile pentru primirea si transmherea energiei si informatiilor necesare vindecarii.
Exista si alte posibilitati de citire a starii organismelor, dar aura si chakrele sunt aproape totdeauna obiectivele cele mai importante.

Niciun comentariu: