joi, 5 aprilie 2012

GRADUL 1 REIKI

    Primul pas in practica Reiki il constituie autotratamentul. El nu se adreseaza numai oamenilor bolnavi, ci tuturor celor ce practica Reiki. Orice om, chiar daca este absolut sanatos, este afectat de stres, iar autotratamentul reiki il va ajuta sa-si regaseasca cea mai buna forma a sa, nu numai fizica ci si mentala, emotionala, etc.
    Autotratamentul are cateva avantaje importante fata de catre orice tratament. Este un lucru cunoscut si recunoscut ca pentru a face tratament energetic trebuie sa existe o compatibilitate intre terapeut si pacient. Dar sa vedem ce este aceasta compatibilitate.
    Orice om la fel ca orice fiinta vie, pentru a exista, primeste energie universala care circula prin corpul sau si care ii permite functionarea. Din aceasta energie, organismul isi extrage selectiv componentele de care are nevoie eliminand restul impreuna cu energia uzata, folosita care este inlocuita permanent cu energie proaspata integrala.
    Energia reziduala este eliminata din organism creand in jurul sau un camp energetic care in apropierea corpului este mai dens putand fi astfel detectat cu diferite mijloace dintre care voi aminti pe cele radiestezice- ansa, pendulul,etc.
    Daca doua persoane se apropie una de alta campurile lor energetice interfereaza.
    Practic pot aparea urmatoarele situatii.
-campurile ambelor perssoane nu se modifica.In aceasta situatie persoanele sunt indiferente din punct de vedere energetic.Desi aceasta nu reprezinta o incompatibilitate nu se recomanda un tratament energetic.
-capul unei persoane creste si al celeilalte scade.Se poate face tratament numai daca scade campul terapeutului, iar el este suficient de puternic sa-si permita acet lucru. Altfel se considera incompatibilitate
-campul unei persoane creste iar al celeilate ramane neschimbat.Daca cel care creste este campul pacientului se recomanda tratament energetic,in cealalta situatie exista rezerve si se impune analizarea si a altor factori pentru a se hotari daca se va face tratament sau nu.
-campul unei persoane scade si al celeilalte ramane neschimbat. In aceasta situatie nu se recomanda tratament energetic dar in cazuri deosebite daca cel care scade este campul terapeutului acesta poate totusi sa faca tratament.
-campurile ambelor persoane cresc. Aceasta este situatia optima de compatibilitate energetica si tratamentul ca vaea eficienta maxima.
-campurile ambelor persoane scad.Este caz de incompatibilitate si in nici un caz nu se va face tratament energetic.
    Nici un terapeut serios nu trateaza toate afectiunile care pot exista, ci numai pe acelea care ii convin, eliminand de obicei bolile infectioase, cancerul, bolile de piele,etc.
    Dupa doua saptamani de tratament vor incepe sa apara primele rezultate care se vor mentine sau vor fi din ce in ce mai bune atata timp cat tratamentul va fi facut zilnic.
In cazul in care, dupa un timp autotratamentul va fi abandonat, efectele neplacute vor aparea tot dupa doua saptamani.
Pentru a face tratament sau autotratament reiki, palmele vor fi tinute relaxat, fara incordare, cu toate degetele lipite. Ele se vor aplica lejer pe corp, fara a apasa deloc, atingand corpul usor.

Niciun comentariu: