joi, 5 aprilie 2012

KARMA SI ETICA

Karma este o amintire inconstienta - cunoastere, atasament, relatii nefinalizate, dorinte nerealizate si alte cicluri neincheiate, in limba sanscrita acest cuvant inseamna fapta si actiune. Dictionarul Webster defineste karma ca pe un termen budist sau hinduist care inseamna ,,totalitatea actiunilor umane intr-una dintre sterile fericite de existenta, care este considerata definitorie in soarta omului in cadrul vietilor urmatoare, altfel spus destin, soarta". Sa actionezi pe baza celor mai profunde amintiri si sentimente acumulate in memorie din vietile anterioare inseamna sa actionezi conform propriei karme. ,,A fi fericit de existenta" nu inseamna in mod obligatoriu vieti sau intrupari incununate de succes, aceasta inseamna si momente fericite ale prezentului. Cand pronuntati ,,Acum", acest moment al prezentului nu mai exista, el devine trecut si se duce pentru totdeauna, Timpul este un sistem de masura inventat de fiintele umane pentru a se simti mai bine si a fixa in constiinta viata fizica proprie. Dar in activitatea superioara desfasurata de vindecator, timpul ne va ajuta sa ne dam seama ca el poate sa nu existe, ca in locul lui exista un lant nesfarsit de momente ,,Acum". Aceasta a avut in vedere filosoful grec Heraclit in sec. V i.e.n., cand afirma: “ in acelasi rau nu se poate intra de doua ori”.
Timpul interactioneaza cu karma: orice ati fi facut pana in aceasta clipa este ceea ce sunteti chiar in clipa respectiva. Vechiul precept care ne sfatuia sa traim fiecare clipa de parca ar fi ultima nu inseamna de fel ca trebuie sa plecam cu trasura pana in iad sa ne desfatam! El inseamna, pur si simplu, ca trebuie sa fim gata sa raspundem, fiecare pentru sine, - fie in fata conducatorilor nostri spirituala, fie in fata lui Dumnezeu.
Comportamentul lipsit de etica afecteaza karma si ne este mult mai greu sa patrundem in fiecare ,,Acum" fericiti, liberi si neimpovarati de datorii psihice."
Daca totalitatea faptelor dumneavoastra in acest moment, in aceasta stare de existenta superioara, va determina soarta pentru momentul urmator, cunoasterea acestui fapt va ajuta sa va comportati in momentul acesta, Cand faptele dumneavoastra vin in contradictie cu etica, va complicati munca de vindecator, care se va dovedi prea putin eficienta, deoarece va tulburati constiinta. Astfel va complicati viata si mergeti pe un drum gresit.
Vindecarea ofera posibilitati nebiinuite pentru o comportare etica pe tot parcursul vietii, atunci cand acordati ajutor altor oameni.
A fi etic nu inseamna ca trebuie sa procedati totdeauna asa cum va sopteste ,,instanta" dumneavoastra interioara. Uneori, ea va poate dicta fapte contrare eticii. Sunteti un suflet supus judecatii. Constituiti o parte a intregului, sunteti esenta propriei fiinte. Atunci cand va aflati m starea de comuniune, cunoasterea se afla in dumneavoastra in toate detaliile vietii cotidiene.

Purificarea karmei se face prin:
- schimbarea modului de gandire: credinta in Dumnezeu, ganditi pozitiv, transmiteti semnale de iubire , in prim plan Dumnezeu, apoi plante , animale, familie, iar propria persoana pe ultimul plan.
- face-ti donatii fie la persoane sarace ceva de mancare aproape zilnic sau donatii la construire de biserici, sau acatiste. etc

Niciun comentariu: