joi, 5 aprilie 2012

NOTIUNI GENERALE DESPRE REIKI

    În mulţimea practicilor spirituale care există şi se dezvoltă astăzi în lume, Reiki se impune atenţiei, remarcându-se prin simplitate şi siguranţă. Accesul la Reiki este deosebit de facil, rapid şi sigur, fără efort, fără prea multe condiţii prealabile.
    Candidatul nu are de făcut nimic deosebit. El trebuie doar sa accepte că există şi lucruri inexplicabile şi că puterea minţii umane este nelimitată, sau cel puţin că nu îi sunt acum cunoscute limitele.
    Reiki nu este periculos. Chiar dacă s-ar face greşeli în timpul practicării lui, nu se poate întâmpla nimic rău, dar nici nu se vor obţine rezultatele aşteptate. Reiki nu poate influenţa eventualele afecţiuni decât favorabil.
   Reiki nu impune întreruperea unui tratament medical sau renunţarea la medicamente. El se poate practica simultan cu orice tratament medical, dar este posibil să potenţeze acţiunea unor medicamente şi de aceea, în astfel de situaţii, este bine ca acestea să fie administrate cu mult discernământ sau chiar sub control de specialitate în cazul afecţiunilor severe, cum ar fi diabetul insulino-dependent.
    Reiki este usor de invatat. Nu este necesară o pregătire prealabilă, nu este impus nici un nivel anume al pregătirii şcolare, dar se adresează în primul rând tinerilor şi adulţilor care au cel puţin şcoala generală absolvită. în orice caz, maestrul va avea grijă ca îin grupa de studiu să fie incluse persoane cu nivel de pregătire apropiat sau similar.
    Reiki este sacru, dar nu este o practică religioasă şi poate fi practicată de oricine, indiferent de credinţă sau religia sa. Practica Reiki nu impune postul sau meditaţia şi nici nu este influenţată în vreun fel de aceste practici.
    Reiki se bazează pe iniţiere. Nu există Reiki fără iniţiere. Iniţierea  o va face un maestru, direct asupra celui în cauză, nefiind posibilă iniţierea de la distanţă sau prin reprezentare. Valoarea iniţierii este influenţată de cel care o face. Nu trebuie să ne grăbim atunci când o persoană atinge un anumit nivel spiritual, apare şi un maestru care să o ajute să progreseze în continuare. Schimbările produse de iniţierea propriu-zisă durează cam două săptămâni şi nu sunt percepute în mod spectaculos decât de persoanele foarte sensibile, dar practicarea     Reiki  vă poate într-adevăr schimba viaţa.
    Există mai multe variante ale afirmatiilor  Reiki. Eu recomand următoarea variantă a afirmatiilor Reiki:

Începând de azi, nu mai sunt îngijorat,
nu-mi mai este teamă,
îmi fac munca onest,
voi mulţumi pentru binecuvântările mele,
voi fi bun cu toate fiinţele vii.

În fiecare zi este un nou început. În fiecare zi suntem alţii decât am fost până acum. Astăzi suntem alţii decât ieri. Şi trebuie de fiecare dată să fim mai buni. În fiecare zi începem o viaţă nouă şi de aceea trebuie ca în această nouă viaţă să nu ne mai temem de nimic şi să nu ne mai îngrijoreze nimic.
Mulţi oameni sunt preocupaţi de probleme care nu le aparţin. Daca veţi analiza problemele dumneavoastră zilnice, veţi constata câte dintre ele nu vă aparţin de fapt şi cât timp pierdeţi cu ele.

2 comentarii:

Vilhelm man spunea...

Interesant!
O seara minunata iti doresc!
Coltisor de Rai

Luz spunea...

Buna ziua si HRISTOS A INVIAT! Sper ca a fost un PASTE FERICIT pentru toata lumea si plin de iubire si liniste sufleteasca.
Coltisor de Rai,o sa ma straduiesc sa postez informatii cat mai interesante. Imi sunt de ajutor parerile voastre.Asa ca va mai astept. Iubire si lumina.